• Sofie en de Kleine Prins

  Een verhaal over vriendschap.In groepjes van 12/15 komen de kinderen in mijn woonwagen. Sofie komt uit Syrië en is vandaag jarig. Ze krijgt een mooi cadeau en juf vertelt het verhaal van de kleine prins. Hij komt ook uit een ander land. Met transparant platen, pop-ups, een handpop en een meezing-lied over vriendschap. Deze voorstelling kan ook in de klas.
  Duur 30 minuten. groep 1,2,3

 • Verteller in de klas

  Een opdracht van de Graafschap bibliotheken: Een literair programma voor leerlingen van groep 7 en 8. Het project brengt kinderen in contact met de oudste vorm van cultuuroverdracht: Het vertellen van verhalen. Ze worden door mij uitgedaagd om zelf een verhaal te schrijven en te vertellen.

 • Tijd en Ruimte

  Hoe verhouden aarde, zon en maan zich t.o.v. elkaar? Waar komt de tijd vandaan? Enkele van de vele vragen die aan de orde kwamen in het project Tijd en Ruimte op de Barchschole in Barchem. Met alle groepen hebben we in één week tijd het project vormgegeven. De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry heeft ons daarbij geholpen.


 • Tachtigjarige oorlog: Stad in het nauw.

  Luther, de koning van Spanje, Prins Maurits en Tonis. Een jongen die leeft en vaak moet overleven in een bloedige oorlog. Hij ontmoet mensen, die hij zal liefhebben en ook weer moet loslaten. Een verhaal over verdriet en hoop, leed en veerkracht, dat zich afspeelt tussen 1572 en 1606. Met Middeleeuwse muziek en een mooi transparanten decor.
  Leeftijd: vanaf 10 jaar

 • Middeleeuwen: Mariken van Nimwegen

  Een meespeelvoorstelling met muziek en toneel. Mariken woont in het stadje Graven bij een groot kasteel, met haar vader moeder, broer en kleine zusje. Haar ouders werken voor de hertog van Gelre en zijn vrouw Catharina van Kleef. Als Mariken 12 jaar oud is, wordt de Hertog van Gelre ontvoert door zijn zoon Adolf. Door deze gebeurtenis zal haar leven totaal veranderen.

 • Erfgoed Beeldenstorm: Jonker Joost

  Middels een verhaal neem ik de kinderen mee terug in de tijd. Voor scholen in Ruurlo vertelde ik het spannende verhaal van Jonker Joost van Heeckeren. m.m.v. De Blauwe Schuyt en ondersteuning van schimmenspel en beelden.


 • Erfgoed Sagen, legendes & sprookjes

  Voordat men kon schrijven en lezen werden de daden van de voorvaderen mondeling doorgegeven. Ik vertel over Griekse helden, Keltische ridders, reuzen, draken en Witte Wieven. De verhalen worden afgewisseld met liedjes die meegezongen kunnen worden.
  Duur: 30-60 minuten

 • Griekse Mythen Perseus

  (Een voorbeeld uit de serie ‘Griekse verhalen’)
  Perseus de 'zoon van Zeus’ gaat, om zijn moeder te redden, op zoek naar Medusa de Gorgo, een afschuwelijke heks met giftige slangen als haren. Medusa kan iemand doen verstenen van angst. Perseus gaat de strijd met haar aan.
  Familievoorstelling: leeftijd vanaf 8 jaar

 • Griekse Mythen Icarus

  (Een voorbeeld uit de serie ‘Griekse verhalen’)
  Daedalus de beroemde uitvinder moet met zijn zoon Icarus Athene ontvluchten. In opdracht van Koning Minos bouwt hij een labyrint voor de Minotaurus. Om aan deze wrede koning te ontsnappen maakt hij vleugels van veren en was. Icarus wordt overmoedig, vliegt te hoog en stort in zee.
  Familievoorstelling: leeftijd vanaf 8 jaar


 • photo
  Erfgoed Platteland: Janne

  Een verhaal over een meisje dat naar een boerderij op het platteland verhuist, vlak na de tweede wereldoorlog. In het eerste jaar, en dus in ‘ vier seizoenen’ , beleeft Janne allerlei avonturen.
  Duur 30-45 minuten

 • photo
  Project communicatie

  Communicatie: We doen het de hele dag. De ‘kernvraag’ was: Hoe kan ik communiceren? Ik heb mijn woonwagen 4 dagen op het schoolplein gezet en de kinderen in kleine groepjes uitgenodigd voor een verhaal en een goed gesprek. De week werd afgesloten met een voorstelling voor de hele school.