Volwassenen voorstellingen  

Hier vindt u een deel van de voorstellingen die Gery Groot Zwaaftink geeft.
Heeft u speciale wensen, neem dan even contact op. In onderling overleg is veel mogelijk.


Troubadours voorstelling »

Deirdre en de zonen van Usnach »

Sages en Legendes »

Tussen dagenraad & tweeduuster

Scrooge & Marley »

Kerstprogramma »

Verpleeg- en verzorgingshuizen »

Troubadour voorstelling

Ik heb als ik een troubadour-voorstelling geef in mijn rugzak zelfgeschreven liedjes, anekdotes, ballades en een groot aantal korte verhalen oa van Belcampo, Herman van Velsen, Tjechov, Grimm, Oscar Wilde e.a. Ter plekke bekijk ik wat hij moet gaan doen Elke zaal elke groep is weer anders. Deze voorstelling is geschikt voor kleine theaters en zalen en wordt gespeeld voor vrouwen-verenigingen, familie-feesten, ouderen-organisaties, Zonnebloem, ANBO, Rotary, bibliotheken enz. Er zijn veel verhalen om uit te kiezen voor elke doelgroep. Voor oud en jong. Evt. extra muzikant.
Tijdsduur: 2 x 45 minuten.

Deirdre & zonen

Een eeuwen oude keltische sage. Deirdre en de zonen van Usnach is een must voor mensen die van poëtische teksten houden. Het is een romantisch, maar oh zo droevige verhaal van de mooie Deirdre. Aan haar wiegje voorspelt de oude druïde dat haar uitzonderlijke schoonheid rampspoed zal brengen over het rijk van Ulster. Helden zullen om haar strijden en een koning zal uitrukken om haar te zoeken.
Ik wordt bij deze voorstelling ondersteund door één of meerdere muzikanten.
Tijdsduur: ± 60 minuten.

Dagenraad & tweeduuster

camera

Als de Achterhoek ontwaakt of gaat slapen kun je de mooiste plaatjes zien.Ik hou van de Achterhoek en woon en leef er al 32 jaar. En daarover vertel en zing ik al dan niet in het dialect. In de voorstelling maak ik gebruik van projectie van foto’s en film die in elkaar overvloeien. Deze beelden zijn gemaakt door Fons Rouwhorst. Een voorbeeld is het lied ‘Herfst‘. Het gaat over en oude boer terwijl er beelden worden vertoond van een man die zijn land bewerkt met een paard voor de ploeg.
Tijdsduur: 2x 45 minuten.

Sages & Legendes

We kennen veel sagen en legendes in de Achterhoek. Bekend zijn de verhalen over de Witte Wieven en andere geesten. Vaak heeft een legende met het bovennatuurlijke te maken. De duivel, dwaallichtjes , Witte juffers. Stel u voor: koude, gure avonden. U zit met z'n allen rondom het vuur. Vanuit de deel hoor je het snuiven van de dieren en buiten giert de wind om het huis. Nog geen radio en tv. Tja, en dan komen de verhalen. Al snel gaat het over datgene waar je bang voor bent. Het bovennatuurlijke, de geestenwereld.
Tijdsduur: 60-90 minuten.

Scrooge & Marley

camera

Het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens.De gierige vrek Scrooge, krijgt in de kerstnacht bezoek van de geest van zijn overleden compagnon Marley. Deze waarschuwt hem nadrukkelijk “Verbeter je leven” Om Scrooge te helpen stuurt hij hem drie geesten, die van het verleden, heden en toekomstige kerstfeest. Dit maakt een diepe indruk op de oude man en hij wordt een ander mens. Het is niet alleen de boodschap van vrede en liefde tussen mensen, het is vooral ook de briljante manier waarop Dickens aangeeft hoe we elkaar die boodschap kunnen doorgeven.
Tijdsduur: ±75 minuten.

Kerstvoorstelling

Naast Scrooge & Marley heb ik nog een kerstprogramma met korte verhalen, eigen liedjes, ballades en anekdotes. Kerstverhalen als bijvoorbeeld Wolven in de sneeuw, Vadertje Panov, De kerstroos of Het hoogste Goed een mooi verhaal van de Achterhoekse schrijver Herman van Velsen.Ter plekke kies ik welke liedjes en verhalen bij de sfeer en de groep passen.Voor de duidelijkheid ik zing niet het gangbare kerstrepertoire zoals Stille Nacht en De Herdertjes..... e.a.
Duur voorstelling in overleg.

Senioren

Voor verpleeg-en verzorgingshuizen heb ik een aangepast programma. Korte verhalen en muziek. Meestal gaat er een extra muzikant mee. Er wordt gespeeld op piano, accordeon en gitaar. Het repertoir bestaat uit klassieke, populaire en eigen muziek. Om mee te zingen en om te luisteren. De koffie en theeconcerten worden goed bezocht en of “de heren niet elke dag kunnen komen, zóó gezellig”. Met Kerst en Sinterklaas hebben wij een speciaal programma.
Duur voorstelling in overleg.