Wie ben ik

Ik ben Gery Groot Zwaaftink en ik woon met mijn vrouw Petra Anne Ottens in Vorden. Samen draaien we ‘het bedrijf’ Gery Groot Zwaaftink. Ooit kocht ik, en wel in 1974, een gitaar en schreef al gauw mijn eerste liedje ‘ Gehandicapt ’ en het begon aldus: Met de wielen gesmeerd scheurde Teun door de gang. Er moet wel vermeld dat ik toen aan de Sociale Academie in Enschede studeerde. Sinds die tijd schrijf en zing ik mijn liedjes.

Optreden

Eind jaren 80 trok ik rond met Pieter Baalbergen. In zijn woonwagen getrokken door 2 fjorden reden wij door het land. Van Terschelling, waar wij voorstellingen gaven op Oerol, naar Roermond. Ik ondersteunde hem met muziek bij zijn straattheateract. Wij werden gevraagd om ook in Vorden op te treden alwaar ik mijn vrouw ontmoette. Vandaar het lied op mijn eerste cd “ Onder den Appelboom” Samen kochten we een paard en een wagen, organiseerden tochten en ik vertelde mijn eerste verhalen.

Inspiratie

Ik woonde in die tijd in Lochem en heb daar 2 mannen ontmoet die mij inspireerden om ook verhalen te gaan vertellen. Gait Postel en Tob de Bordes. Gait Postel uit Zwiep nam mensen bij nacht en ontij mee naar de witte wievenkuil op de Lochemse berg. Daar vertelde hij over de Witte Wieven. Verteller Tob de Bordes gaf in zijn huis de Witte veer tot op hoge leeftijd vertelvoorstellingen.