Kindervoorstelingen  

De Gorgel & Zo meer

Midden tussen de lampen vertel ik mijn verhalen. Op de lampen staan plaatjes.Zo is daar Fluim de Gorgel. Fluim is zijn eigen verjaardag vergeten. Iedereen in het bos doet geheimzinnig. Een zelfgeschreven verhaal over je alleen voelen en vriendschap. Van Rudyard Kipling is het verhaal ‘ Hoe de olifant aan zijn slurf kwam’ . Een verhaal over een klein eigenwijs olifantje. Hij stelde vragen over alles wat hij zag en op een dag vroeg hij 'Wat eet de krokodil als avondmaal?' Dit zijn 2 voorbeelden van vele korte verhalen die ik afwissel met een lied dat al dan niet kan worden meegezongen. De kinderen mogen uit de verhalen kiezen totdat de tijd om is.
Leeftijd vanaf 4 jaar.
Speelduur: 30-45 minuten
.

Toverkast

camera

Een tv zonder stroom. Dit heeft een jongetje verzonnen toen ik op een pleintje aan het vertellen was. In de oosterse landen liepen de vertellers met een grote kast op de rug. In de kast zaten rollen met prachtige oude tekeningen en de verteller draaide langzaam aan de rollen terwijl hij het verhaal vertelde. Ik heb ook zo’n kast Een kast met plaatjes waarop je kunt zien hoe de held eruitzag of hoe groot het monster wel niet was. Ook zeer geschikt voor een straatvoorstelling.
Leeftijd vanaf ± 6 jaar
Speelduur: ± 30 minuten.

Doorvertellen

camera

Fabels, mythen, sagen, legendes en sprookjes. Voordat men kon schrijven werden de daden van de voorvaderen mondeling doorverteld aan het nageslacht. Deze verhalen werden fabels, mythen, sagen, legendes of sprookjes genoemd. Ik vertel Fabels van La Fontaine, De Griekse mythen o.a Persuis, Icarus en Odysseus, de legende Rutger van Gemert en de legende van de Witte Wieven. De sage De draak van Gelderland en de Keltische sagen Chuchulain en Koning Arthur. Natuurlijk ook veel sprookjes o.a. De jongen die geen angst kende en Het Gelukskind. De verhalen worden afgewisseld met liedjes die ik al dan niet met de kinderen zing.
Geschikt voor de onder-midden en bovenbouw. Fabels ook voor kleuters.
Speelduur 30-60 minuten en een lesbrief
.