Mijn boekjes  

De draak van Gelderland

Ongeveer 1200 jaar geleden leefde er in de Achterhoek een verschrikkelijke draak. Vanwege de mooie dochter van de Graaf gaat Wichart van Pontis de strijd met hem aan weet te winnen. Als dank krijgt hij de hand van het meisje en een groot stuk land.

De witte Wieven

Midden in de bossen van het Gelderse plaatsje Lochem vlakbij de buurtschap Zwiep ligt een zandkuil. Zodra de zon onder is, kun je er beter niet meer komen. Dan is die zandkuil het domein van de Witte Wieven. Niemand heeft een ontmoeting met de Witte Wieven kunnen navertellen behalve een zekere Albert.

Rutger van Gemert

Een verhaal over de kruisridders. Rutger van Gemert trekt met Richard Leeuwenhart op naar Jerusalem tijdens de 2e kruistocht. Eigenlijk is hij geen vechter, maar hij is wel wel dapper!! Hij wordt verkenner en ziet het leger van de vijand. Zij zien hem ook en dan weet hij op miraculeuze wijze te ontsnappen.

Ridder op witte paard

De ridder op het witte paard kwam te laat,want zijn paard was kreupel. Hij was die dag op weg naar wonderschoon een meisje. De ridder op het witte paard. Bestaat hij? Bestaat de ideale vrouw? Nee! Als pleister op de wonde dit verhaal.